Het laatste nieuws

 

Wij kunnen u van uw koortslip afhelpen!

 

Sinds januari 2016 beschikken wij over de apparatuur en techniek om alle klachten die bij een koortslip horen snel, effectief en pijnloos te verhelpen. Een behandeling die in Nederland nog niet vaak wordt toegepast en daarom zijn we er best trots op dat wij de kennis en mogelijkheden in huis hebben om u te helpen.

 

Door middel van een speciale behandeling. Met een zogenaamde soft-laser behandelen we de plek waar u de koortslip voelt opkomen, of waar de koortslip al is doorgebroken. De koortslip breekt hierdoor helemaal niet door of geneest vele malen sneller dan gewoonlijk.

 

We begrijpen dat het hebben van een koortslip erg vervelend is. Het doet niet alleen pijn, het is ook nog eens erg ontsierend en genezing duurt soms wel twee weken. Met onze nieuwe behandeling bent u vrijwel direct verlicht van de pijn en – misschien voor de meeste mensen wel de belangrijkste reden voor behandeling – loopt u niet meer met een lelijke lip rond. Meestal heeft u aan 1 á 2 sessies genoeg, maar het kan voorkomen dat u nog een keer terug moet komen. De behandeling vindt plaats in onze praktijk. Bel ons zodra u een koortslip op voelt komen: 0703454766.

 

Nu ook een fysiotherapeut in onze praktijk!

 

Heeft u last van uw kaakgewrichten, aanhoudende hoofdpijn of onverklaarbare tand- of kiespijn? Sinds kort is er ook een fysiotherapeut verbonden aan onze praktijk. Door middel van Dry Needling kan zij dit soort klachten wellicht verminderen of zelfs helemaal verhelpen!

 

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie – als onderdeel van een totale behandeling – die gericht is op het verminderen van (chronische) spierklachten. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt met uiterst dunne naalden en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van een een droge naald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

 

Dry Needling is nadrukkelijk niet hetzelfde als acupunctuur, waarbij meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam worden gezet om zo de ‘energie’ in het lichaam te beïnvloeden. Bij Dry Needling wordt meestal gebruik gemaakt van één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren (‘triggerpoints’) en is geen energetische behandeling. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die – naast de lokale drukpijn – ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

 

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn of stijfheid lokaal in een spier en pijn elders ‘op afstand’.
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten.
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en).
  • Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen.
  • Kiespijn, hoofdpijn, duizeligheid, etc.

 

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

  • Acuut moment, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of een ongeval.
  • Chronisch, bijvoorbeeld door een langdurig verkeer mondgewoonte (ontstaat bij het continu kauwen op kauwgom, nagelbijten, wangbijten, klemmen en knarsen).
  • Psychologische factoren, zoals stress of een depressie.
  • Verkeerde houding.
  • Het dragen van een beugel.

 

Wat doet de fysiotherapeut?
De fysiotherapeut zal tijdens een eerste afspraak een gericht onderzoek doen om zo uw klachten te kunnen analyseren. Vervolgens worden de spieren onderzocht die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar de triggerpoints, waarna precies op die punten zal worden geprikt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de praktijk via 0703454766. U kunt bij onze fysiotherapeut terecht op maandagmiddag (andere dagen zijn ook mogelijk, mits overlegd)

 

En verder…

 

Houd deze pagina goed in de gaten! Binnenkort verschijnen hier artikelen over voor u wellicht interessante zaken.